21 december

Imorse vaknade jag klockan tre, ja ni läste rätt TRE! Och va jätte pigg, kunde verkligen inte somna om. Då kan man tro att jag har hunnit med mycket här hemma. Men icke. Jag låg kvar och vred och vände mig i sängen till klockan nio. Så allt som har hunnits med än så länge är en tvättmaskin, diskmaskin, promenad och eldning. Jag skulle verkligen behöva stryka också... Jag har världens strykhög med gardiner. Kanske jag ska spara det tills mamma kommer? ;)

Mamma ska få vara med oss på förlossningen. Så hon tar första bästa tåg upp på juldagen, så att hon inte missar något. Pappa kommer upp så snart bebis väljer att titta ut. :) Jag hoppas att Mathias också kommer upp och hälsar på när bebis kommer. Det är en hel evighet sedan han va här...

Idag ska jag in till Hudik en snabbis. Vi hade visst köpt lite för lite grundfärg, så nu måste jag in och köpa mer. Så rummet blir klart någon gång. Helst innan jul. :)



Jag ska måla hela världen lilla mamma

Idag mår jag mycket bättre! Jag vaknade klockan fem och va jätte pigg, men låg kvar i sängen till halv sju. Då klev jag upp och började måla i rummet som ska bli barnkammaren. Men jag är nog inte så frisk som jag tror. Efter en vägg vart jag helt slut och svimmfärdig. Så jag har sparat resterande tre väggar till Fredda när han kommer hem. :)



Nu har vi gått in i vecka 40, det känns helt overkligt. Igår va vi på vårat sista besök hos barnmorskan. Jag har fortfarande svårt att fatta att jag är gravid ibland. Och snart ska vi få en bebis?!! Det är inte alls långt kvar.
Ibland önskar jag att bebis ville titta ut nu nu nu, men egentligen så vill jag att den ska komma i januari. För... hur kul kan det vara att fylla år i slutet på december, att alltid vara minstingen..? Nåja, det blir bra vilken dag den än väljer att titta ut! :)


En vecka kvar

Japp, nu är det bara en vecka kvar till beräknad förlossning. Och här sitter (ligger) jag i soffan och är dunder förkyld. Ont i halsen, ont i huvudet, hostar, nyser, ont i kroppen- feber. Jag hoppas inte lillen känner sig redo att titta ut riktigt än, för det är verkligen inte jag! Jag tycker väldigt synd om mig själv just nu ska ni veta. Det va länge sen jag kände mig såhär dålig.. Men nog om det!

Idag är det fjärde advent och det snöar för fullt. (Hoppas att den ligger kvar till jul.) Nu har vi julstädat och julpyntat klart här hemma. Det enda som är kvar är att klä granen, men det gör vi inte förrän dan före julafton. :) Det är så mysigt med jul!
Jag hade tänkt baka julgodis idag, men det får bli senare i veckan istället. Lika bra är väl kanske det, annars hade någon (Fredrik) nog ätit upp allt innan julafton. :)




Lyckliga pojkar

Två lyckliga killar som hann ta en kort tur på skotern innan regnet kom och tog med sig all snö...

 

 

 


Inatt jag drömde något som

jag aldrig drömt förut...

Inatt drömde jag att någon tog min bil! Jag hade parkerat den på en parkering. När jag kommer tillbaka till parkeringen är bilen borta. Men det va inte det värsta, inte heller att min nya jacka låg i bilen störde mig. Det som va det jobbigaste va att min portmonä (som jag för övrigt fick av min mamma i helgen) låg i min jackficka. Och det va den jag blev upprörd över att den va borta! Haha, skit i bilen, ge tillbaka min portmonä!





Rubrik !

Igår när Fredrik skulle åka och jobba fick han veta att han skulle jobba natt istället. (Han skulle egentligen jobbat 14-22, men det blev 22-06.) Så när klockan va 18.00 gick han och la sig en stund för att vila upp sig inför natten. Vad skulle jag göra då? Jag gick också och la mig, på spikmattan. Somnade på den en timme! Efter det va jag tröttare än tröttast, så jag fortsatte att sova (fast utan mattan). Fredrik väckte mig vid nio när han skulle åka. Men jag klev inte upp förrän närmare halv elva. Tog en kvällspromenad med Izor och plockade undan lite här hemma.

Idag ska jag iväg på pers. möte på jobbet klockan nio. Därför hade det varit bra om jag inte hade somnat tidigt igår. För när jag väl skulle gå och lägga mig, kunde jag naturligtvis inte somna. Jag låg och vred och vände på mig flera timmar. Vid två slutade jag titta på klockan, vet inte riktigt när jag somnade. Men strax före sex vaknade jag, pigg, tack och lov!

Så nu ska jag äta frukost, ta en kort promenad och sätta värmaren i bilen. Sen åker jag och träffar mina arbetskamrater. :)



Väntar på klockan

Vi hade en mysig dag inne i stora staden igår, jag och mamma. Vi gick mycket, vilket känns i benen och fötterna idag... Jag hittade en julklapp till Fredrik, och ett par skor till mig själv. ;)
Vi hittade en lakritsbutik, de sålde bara lakrits grjer där. Choklad, godis, skorpor, glögg, you name it. Eftersom både jag och mamma älskar lakrits så köpte vi med oss lite olika lakrits sorter hem. Behöver jag säga att jag hade världens halsbränna när jag skulle gå och lägga mig?! Tacka gud för novalucol!

Klockan halv sex går tåget hem. I väntan på att klockan ska gå, så har jag och mamma varit på "Toys r us" och köpt julklappar till mina kusiner. Just nu håller mamma på och städar, och jag tittar på. :)



Godmorgon !

Det är alltid lika kul att vakna halv fyra på morgonen och inte kunna somna om... men vid sex någon gång gjorde jag det. Och nu är jag uppe igen! Jag och mamma ska åka in till stan idag. Får se om vi hittar några julklappar kanske? Annars är det alltid mysigt att bara gå och titta och ta en fika någonstans :)



Tar dagen som den kommer

Tågresan ner till Sthlm gick bra. Meningen va egentligen att jag skulle åkt ner idag, men jag hittade en biljett till ett bra pris, så det va bara att passa på. Och tur va väll det. För när vi sitter på tåget, passade tågföraren(heter det ens så?) på att varna alla som skulle ut och resa med kollektivtrafiken idag. (Eftersom SMHI har gått ut med en klass 2 varning.) Så jag är glad att jag åkte igår! :)

Det va jätte tomt att vakna upp i morse utan någon hund som kom och hälsade på en. Izor brukar oftast få följa med mig när jag åker till Sthlm, men den här gången tänkte jag ha lite "semester". Skönt och tomt på samma gång. Det bästa va att när jag vaknade så regnade det och blåste det ute, och jag behövde inte gå ut och rasta någon hund! Det fick stackars Fredrik göra i snöstormen ist. ;)

Nu på fm har jag legat på spikmattan ca 40 minuter, jag slumrade till och med till en stund, så skönt. Snart tänkte jag gå ner och ta mig ett bad också. Sen får vi se vad vi hittar på när mamma kommer hem.
Det är så skönt att bara vara och ta dagen som den kommer. Jag passar på att njuta för fullt, för snart är det slut på det. :)



Sthlm nästa

Bm besök idag igen, allt såg bra ut. Nu har lillen fixerat sig!

Igår satte Fredrik och Robin upp allt gips på väggarna i det som ska bli barnrummet. Nu ska det bara spacklas, så kan jag börja måla sen. Om det är någon som har tråkigt nästa vecka så har jag massa penslar som jag gärna lånar ut. :)

Jag bokade nyss en tåg biljett ner till Sthlm. Tåget går imorgon eftermiddag, och så kommer jag hem på söndag igen. Flera år i rad har jag och mamma haft en heladag inne i stan runt jul. Det är så mysigt. Ett måste är att gå och titta på NK's julskyltning! Så det är vad vi ska göra i helgen. (Och förmodlingen många många andra också...)





Hysteri !

Igår vart det en hel dag på IKEA och Birsta. Klockan nio åkte jag, Sussie, Vera och Billy till Sundsvall.
Varför vi åkte just igår va för att IKEA reade ut en matta som vi alla ville ha.
IKEA öppnade 10, kvart över va vi där och det va låååång kö fram till kassorna. När vi kom till mattavdelningen stog det en hel klunga med människor framför en lagerdörr. Vi förstog att de väntade på flera mattor, så vi ställde oss där vi med. Efter 5-10 minuter kommer den sista leveransen (för dagen) ut. En kille flyger över alla andra, två tjejer/kvinnor (kalla det va ni vill, de va 40+) står och drar i samma matta och skriker på varann. Det va hysteri! Man kunde inte göra annat än skratta åt dem, det va som på film.

Eftersom vi inte ville klättra över folk för att få tag på en matta så vart vi utan. Men när vi är på väg där ifrån så kommer det en personal och klättar upp på några pallar. Hon berättade att eftersom mattorna tog slut så fort så rear de ut en annan matta också (bara för dagen). Eftersom vi stog precis brevid just de mattorna så fick vi tag i en varsin iaf. Visserligen inte den färgen vi ville ha från början. Men det blev bra ändå, jag hittade en matta till bebis rummet! :)

Vem kunde tro... att jag skulle ägna ett helt inlägg åt en matta. Haha!

Jag hittade även lite annat smått och gott, bl.a. nya sänglampor.


Som jag sa hade vi en hela dag i Sundsvall. Vi for klockan nio och va inte hemma förän halv sju- sju. Behöver jag säga att jag va helt slut i fötterna, benen och ryggen när jag kom hem..?

Idag blir det en slappar dag!



Babyshower !

I fredags kom mamma och pappa upp, alltid lika mysigt att ha dem här. Men extra mysigt denna helg, då mamma hade fixat en babyshower åt mig! Vi va ett gäng tjejer (och Fredriks lillebror) som fikade och lekte lekar. Jätte mysigt!



När alla hade kommit fick tjejerna börja med att gissa magens omkrets (min då såklart). De fick mäta med ett snöre på sig själva. Den som sedan gissade närmast fick ett poäng. (Den som sedan hade samlat ihop flest poäng under dagen fick ett pris. (En påse med godisnappar och nappflaskor.))


Sedan va det dax att sätta nappen på bebisen. Och ja... vad ska man säga. Vissa va bättre än andra. ;)


Eftersom vi började tidigt på lördagen (12) så hade jag gjort en smörgåstårta som vi åt till lunch. Måste skryta lite och säga att den va jätte god! :) (Det va första gången jag gjorde en.)


Efter lunchen blev det mera lek. Här öser vi bomullsbollar! Det luriga är att man inte känner om man har bomull på skeden eller inte. Så ibland satt man och lastade flera tomma skedar, fast man trodde att man hade hur mycket bomull på som helst. Massa skratt blev det.


En självklar lek på en babyshower: Gissa bajset!
Vi la choklad i blöjan och smälte i micron. Sen fick tjejerna lukta känna och smaka sig fram vilka smaker det va. (Vi hade fyra olika smaker, lingon, blåbär, salt och chili.)


Vad blir det för mat?
Här smakas och gissas det vad det är för mat i de fyra olika burkarna.


Efter alla lekar så fikade vi och hade paket öppning.




Bebis (och jag) fick b.la.
Kläder
Babygym
Start kit med blöjor, tvättlappar, nappar, nappflaska m.m.
Söt badhandduk med luva
Skötväska
Nalle
Sovsäck

Tack allihopa för en mysig dag! Och tack för alla fina presenter!




RSS 2.0