Våren påväg??

Jag sitter vid köksbordet och äter frukost, tittar ut genom fönstret. Vad är det jag ser? -Det droppar från taket. Klockan va inte ens åtta och det va redan 3plus grader. Nu är solen på väg upp också och molnen på väg bort. Jag tror det här blir en bra dag! :)

Förövrigt sitter jag och tittar på "Vakna med the voice" på kanal5. De har bytt ut Paul Haukka(?) mot Martin Björk. Bra val tycker jag!




Timrå Hockey

Igår for vi på hockey i Timra, E.ON Arena. Det va jag, Fredda, tre av hans syskon (Sara, Niklas, Oskar) och hans föräldrar.
Det är ganska kul att sitta och granska alla, speciellt de äldre "gubbarna". De blir som små barn, eller värre. De skriker och svär som.... ja jag vet inte vad. Visst, det är klart man ska vara med och supporta sitt lag. Men att skrika "domar jävel" bara för att dom dömer till utvisning, dålig förlorare kallas det...

Förövrigt va det en action fylld match. Var tionde minut (kanske till och med oftare än så) så blåste domarna för det va bråk mellan spelare. Det va för hockeyn jag kom, om jag vill se boxning så tittar jag på........ äh, boxning är tråkigt. (Lite "kul" är det när det blir lite action, men ibland är det mest bara töntigt.)

MODO vann över Timrå, tyvärr. Men det förtjänade de. De hade ett mycket bättre spel, de va snabbare, bättre passningspel och hade överlag bättre koll på sina lagkamrater och pucken.



Idag har vi inget planerat, ligger och myser i soffan nu. Sen ska vi ta en långpromenad. Efter det kanske vi har fått energi för att göra nåt, annars blir det en seg dag. Som inte heller är helt fel ibland. :)



Effektiv morgon/förmiddag

Vi fick besök igår också, så nu är allt fika bröd slut, tack för det! :)

Robin och Peter kom hit på eftermiddagen för att spela tv-spel med Fredda. Senare på kvällen kom även Rebecka, Billy och Andrietta hit också. Vi spelade Buzz, Ps3 move och några sällskaps spel. En trevlig kväll måste jag säga! Peter, Robin och Fredda drack öl. Billy kände sig utanför och vart sugen han med. Så han och Andrietta stannade över natten. (De sover än.) Jag och Fredda har hunnit med att plocka undan alla tomflaskor, tömma och fylla på diskmaskinen och så har vi varit ute och hämtat in massa ved (och självklart tänt en brasa).
Nu sitter vi och slöar framför tv:n. Vi väntar på att tutturduvorna ska vakna så vi kan äta frukost med dem. (Fredrik är hungrig och orkar inte vänta, han sitter och svullar i sig chips så länge!)




Duktiga killar

Nu har Fredrik och Robin burit in och installerat våran nya diskaskin. (Mina lillfingrar räckte tydligen inte.) Jätte bra blev det! :)



Imorse när jag kom ner till köket så ser jag att Juniz (mamman till kattungarna) har rivit upp brödpåsen och ätit på brödet. Vilken katt gör så, framförallt, vilken katt äter bröd??! Nåja, hon är inte som alla andra... :)


Äntligen! Som jag har längtat....

För en liten stund sedan kom det en kille hit och lämnade diskmaskinen som vi beställde hem i måndags. (Snabba grabbar må jag säga!) Jag fick skriva på några papper medans han gick ut i lastbilen och hämtade den. Till min förvåning så "släpper" han den precis utanför lastbilen. Tar pappret och åker sin väg.
Men, hallå, jag brukar ha min diskmaskin inomhus?! Men tydligen kostade det extra att få den "lyxen". 349kr för att vara exakt!! Men då kan jag hellre göra det själv! Vem tar 349 kr för att flytta den 5 meter till??!! Tur att jag har en stark kille som lyfter in den när han kommer hem. <3 (Risken finns att jag kan behöva hjälpa honom med ett lillfinger eller två.)


Igår kväll efter maten kom grannarna Peter och Rebecka hit och fikade lite. Det blev som sagt en massa fika över efter Fredriks kalas. Så vi bjöd över dom på lite (mycket!) tårta. Vi spelade Buzz och hade det ganska trevligt! Jag hoppas på att det kommer fika gäster idag också, annars måste jag äta upp resterande fika själv. Jag vill ju inte att det ska bli gammalt, slänga det kan man ju inte heller göra... :)



OC

Slog precis på tv:n och såg att dom har börjat sända OC i repris. Min dag är gjord! Haha!
Det är nästan, men bara nästan så att jag hade glömt bort hur snygg och charmig "Seth Cohen" var. ;)


Plus grader och sol!

Igår var det fullt hus här! Fredriks familj kom vid fem och sen kom det flera efter sex. Eftersom det är så många i Fredriks familj så tänkte vi dela upp det lite. När de andra kom så hade alla barnen fikat klart och förflyttat sig till vardagsrummet för att spela tv-spel. Så vi vuxna fick plats i köket.

Som vanligt bakar man för mycket. Man står och tittar på bakverken och räknar alla som ska komma och tänker, det här kommer aldrig räcka. Och så bakar man lite till. Vi fick en hel tårta över(!) och massa bullar, kakor och havrebollar och så lite cheescake. Så om det är någon som är fika sugen så är det bara att komma förbi! :)

Idag har jag varit uppe på förskolan i Jättendal och jobbat några timmar. Vi va ute hela tiden, så himla skönt! Istället för att ta bilen till jobbet så tog jag en promenad imorse, duktiga jag! Sen när jag skulle gå hem så va det en snäll förälder som skulle hem med sina barn som erbjöd mig skjuts hem. Dum som man är så tackar jag ja... Så va det med den duktiga tjejen... Får ta igen det i kväll ist, med en långpromenad med Izor!




Alldeles för lång sovmorgon...

Först vaknade jag vid åtta, jag gick ut med Izor och gav alla djur mat. Sen la jag mig på soffan och tittade på tv. Men vad händer??! Jag upptäcker att jag somnat på soffan och vaknade alldeles nyss..! Så min frukost blir lunch istället, inte okej!

Nu ska jag gå ner och elda så jag kan duscha om en stund. Kanske jag ska bada Izor idag också? Får se om jag har tid och lust, annars tar vi det i helgen.




Kalas städning!

Idag är det storstädning som står högst upp på listan. Efterom Fredrik fyller år imorgon så får vi (han) massa folk hit. Då måste det se rent och snyggt ut! Tycker inte om att ha folk hit när det är rörigt/stökigt. Även om det händer allt för ofta...

Än så länge har jag bara städat klart övervåningen. Nu väntar jag på Fredrik som kommer hem när som helst, då ska vi ta en långpromenad med Izor. Sen ska vi städa klart huset och baka klart det sista.


Hipp hipp hurra!

Idag fyller världens bästa pappa år! Grattis till honom!



På onsdag fyller världens bästa Fredda år. Så idag har vi bakat för fullt på eftermiddagen. Mys!
Vi har även hunnit med att beställa en ny diskmaskin, äntligen! Det skulle ta 2-7 dagar innan den kommer. Behöver jag säga att jag längtar??!


Vad ska man göra en söndag som denna?

När jag startade våran stationära dator i dag så lät den lite konstigt från fläkten. Det går väl över snart tänkte jag, bara den får starta upp ordentligt. Men den hann inte komma så långt bara typ efter en minut efter att jag hade tryckt igång den så small det. Sen rök det ifrån den, tydligen va det nät aggregatet som hade brunnit. Hoppas att det inte är jätte dyrt att fixa...

Idag har vi haft plusgrader här hemma, äntligen. Vi tog en lång promenad tillsammans i förmiddags, jag, Fredrik och Izor. Det var såå skönt ute!
Nackdelen är att det är isbana på e4:an. Det är ingen idé att försöka ta sig någonstans idag. Det är stopp i södergående riktning. Men det är mysigt med hemma kvällar också! :)

Nu har vi städat bort julen här hemma också, fast advents stakarna fick vara kvar. Det är så mysigt!


Eftersom jag inte har gjort annat än ätit godis hela helgen(känns det som), så känns det dumt att sluta med det nu. Medans Fredrik spelar TV-spel så äter jag godis. Det är vad jag kallar myskväll! ;)




Spikamttan nästa

Somnade på soffan strax innan åtta igår kväll, vaknade kl 3 när Fredrik väckte mig. Sju timmars sömn på soffan gör sitt med ryggen. Jag känner att det är dax att lägga sig på spikmattan en timme eller två.


Förresten, ingen som vill ha en kattunge? Jag har två stycken kvar. (Dom blir 12veckor den 21 februari.)





Den röda/gula/orangea (kalla det vad du vill) är en hane. Den flerfärgade är en hona.



Dom här flickorna är redan bort lovade. :)

Förmiddags pyssel

Igår kväll kom Mattias, Anton, William och Ida hem till oss och spelade spel. Först spelade vi nå frågesports spel, sen galenpanna. Hur kul som helst, men ganska svårt. Vi spelade och spelade. När jag kollade på klockan hade den hunnit bli halv tre. Tiden går fort när man har roligt!

Så idag tog vi en sovmorgon. Efter frukosten va det bara att gå ut och börja köra in ved. Det är arton minus ute (inatt va det 27). Så det är ganska kallt inne också kan jag meddela. Men snart har vi fått upp värmen =)

Fredrik fick ett modell flygplan i julklapp, så han sitter och bygger på det nu. Undra om jag ska ta mig ett fotbad medans han håller på med det? Det va länge sen...


Arbetsförmedlingen nästa

I tisdags va jag och Fredda ner till Falun över dagen. Då passade vi på att även hälsa på min gamla klasskompis Amanda. Det va jätte länge sen vi träffades, över 3 år sedan. Så det va jätte kul att ses igen!



Idag är det fredag, gud va skönt. Imorgon får jag sova hur länge jag vill, eller nästan iaf, hunden måste ju ut. Snart ska jag åka in till Hudik, har tid på arbetsförmedlingen idag. Får se vad dom har att säga, jag tror jag ska söka praktik. Vet inte riktigt vad jag vill göra med mitt liv. Då är det bra med praktik tycker jag, (förutom att ersättningen suger) man kan prova på olika yrken för att se vad man gillar och är intresserad av.

Nu ska jag gå upp och väcka Fred, så vi kan åka till Hudik!



Lekfulla ungar



Bilder .

Bakdax innan jul.

Mattis och Loke.


Nikki och Fredda.


Utgång på juldagen med Markus, Johan och Robin.


Kattungarna fortsätter växa, i måndags blev dom sex veckor.

RSS 2.0